Home » Workshop composteren op 9 mei

Workshop composteren op 9 mei

Zelf je afval recyclen tot “zwart goud”, dat is composteren!

Kook je maaltijden, heb je een (balkon)plant of tuin ?… dan heb je organisch afval wat je kunt omzetten in het zwarte goud voor je planten, tuin of plantsoen. Composteren is een belangrijk onderdeel van kringloopdenken. Je hergebruikt grondstoffen zo lokaal mogelijk.
In deze workshop leer je waarom, waarmee en op welke manieren je dit kunt doen, zowel in de tuin als in huis! Als je al een composthoop hebt, breng dan een (flink) monster mee. Door kijken en vergelijken leer je meer.
Workshopleidster Caroline de Vlaam is compostmeester en de initiatiefnemer van Compostclub. Zij geeft lezingen, cursussen en coaching over composteren door het hele land.

De workshop wordt georganiseerd door stichting Stadstuinen Maassluis met ondersteuning van Eetbaar Rotterdam en De Groene Motor. Deelnemers wordt gevraagd na afloop van de workshop een bijdrage te geven op basis van waardebepaling achteraf.
De workshop vindt plaats op dinsdag 9 mei en start om 19.30u (inloop vanaf 19.15u), in het Duurzaamheids Centrum Maassluis.
Aanmelden voor de workshop via:  info@stadstuinen-maassluis.nl
Het Duurzaamheidscentrum is gevestigd aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 433
(ingang balletstudio Westside).