Home » Tuinier tips

Tuinier tips

Aan de slag in je eigen tuin of op balkon? Hieronder een aantal tips.

Zaden

Bestel goede, biologische zaden bij de Bolster. Of breng eens een bezoekje aan Vreeken zaden in Dordrecht. Daar hebben ze een zeer ruim assortiment, o.a. ook zaden van vergeten groenten. Ook kun je er plantgoed kopen zoals kruiden en kleinfruitplanten. En als je dan toch in Dordrecht bent, de tuin van restaurant en hotel Villa Augustus is zeker ook een bezoekje waard!

Tuincentrum of Stadstuinwinkel?

Voor planten, zaden, grond en dergelijke kun je natuurlijk naar het dichtstbijzijnde tuincentrum gaan. Voor de echte stadstuinder is stadstuinwinkel STEK in Rotterdam ook een aanrader. Een mooie winkel met leuke spullen.

Websites

Wroeten is een leuke website met informatie over zowel siertuinen als moestuinen en ook lekkere recepten.

Op Mijn Moestuin kun je informatie vinden over diverse soorten gewassen. Ook kun je een moestuinkalender maken.

P1060852

Boeken

Er is een heel groot assortiment mooie tuinboeken. Een praktisch boek voor moestuinders is het Handboek ecologisch tuinieren van Velt. Deze tuinclub heeft nog veel meer mooie uitgaven, zie de webwinkel van Velt.

De boeken van de Britse eetbare tuinen deskundige Alys Fowler zijn ook mooi. Zoals het boek van haar gelijknamige BBC serie “The Edible Garden”. Zie deze link voor een overzicht van haar boeken.

Cursus

Velt is van origine een Vlaamse organisatie, maar sinds kort zijn er ook meer Nederlandse afdelingen zoals in Rotterdam en Den Haag. Zij organiseren regelmatig moestuincursussen.

Ook Moestuinman Max organiseert cursussen natuurlijk moestuinieren.

In Den Haag kun je ook terecht bij Eetbaar Park in het Zuiderpark voor diverse workshops en cursussen.