Home » Tuin Duurzaamheidscentrum

Tuin Duurzaamheidscentrum

In maart 2014 is een clubje stadstuinders begonnen met het opknappen van de tuin bij het Duurzaamheids Centrum Maassluis (DCM). In en rond de tuin worden natuurlessen gegeven. De tuin bestaat uit 7 vakken en werd in 2004 aangelegd. Al enkele jaren werd de tuin niet meer regulier bijgehouden. De stadstuinders hebben deze taak nu op zich genomen.

P1030713

Op de voorgrond de bloemen van de aardpeer en daarachter de vergeten groenten Palm- en Victoriaanse kool in het moestuintje

 

In 2015 kreeg de tuin een make-over. Het grootste plantvak is opnieuw ingericht, er zijn twee moestuinvakken gekomen en er is een mooie compost unit neergezet.
Een jaar later zijn er nieuwe boomstammetjes aangebracht rondom de plantvakken en in 2017 is er tijdens NLdoet een takkenril gemaakt en is er rondom het muurtje dat bij de tuin staat nieuwe vaste beplanting neergezet.

Het Duurzaamheidscentrum en de tuin zijn te vinden bij de voormalige tennishal (nu indoor speeltuin en trampolinepark) en balletstudio Westside aan de Doctor Albert Schweitzerdreef 433.