Home » Nieuw tuinseizoen van start op NLdoet

Nieuw tuinseizoen van start op NLdoet

NLdoet 2017: Stadstuinen Maassluis deed weer mee aan deze grootste vrijwilligersactie van Nederland. En zoals ook in de voorgaande jaren, kunnen we wederom stellen dat het een groot succes was!

Deelnemers

Naast de vaste vrijwilligers hadden we ook hulp van twee NLdoet klussers waaronder een jonge deelnemer uit Maasdijk die onze locatie had gekozen voor zijn maatschappelijke stage.

Klussen bij De Vliet

De groentetuin van De Vliet is er weer klaar voor, alles geschoffeld, fruitstruiken gesnoeid en een rek gemaakt voor de tomaten voor dit zomer seizoen. Twee bakken met kruiden zijn van onkruid verlost en een viertal bakken wachten op nieuwe aanplant. Dit seizoen kiezen we voor vrolijke kleuren met o.a. hortensia’s.


Genoten in de zon van een kopje thee…..we kijken terug op een plezierig klusmoment op de Vliet locatie.

Klussen bij het Duurzaamheidscentrum

Ook bij het Duurzaamheidscentrum zijn de moestuin vakken klaar voor een nieuw teeltseizoen.

Daarnaast was er al langere tijd de wens om beplanting rond het muurtje aan te brengen. Daar groeiden vooral kleine berenklauw, brandnetel en witte dovenetel. Met de bijdrage van het Oranjefonds konden we nieuwe vaste planten aanschaffen. Eén van de stadstuinders heeft er een studie van gemaakt waardoor we nu planten hebben die ervoor zorgen dat er het gehele seizoen kleur te zien zal zijn.

Takkenril

Een andere mooie klus was het maken van een takkenril. Daarvoor zijn kastanjehouten palen de grond in gegaan waartussen we het grovere snoeimateriaal kwijt kunnen. Dat is ook heel fijn voor kleine zoogdieren en vogels die in zo’n ril een schuilplaatsje kunnen vinden.


Al met al was NLdoet weer een fijne aftrap voor ons nieuwe tuinier seizoen!