Home » Bezoek aan Dorpstuin Rozenburg

Bezoek aan Dorpstuin Rozenburg

Een groepje stadstuinders verzamelde op zaterdag 13 augustus bij het veer Maassluis-Rozenburg om een bezoekje te gaan brengen aan Dorpstuin Rozenburg.

Hoewel we onaangekondigd langskwamen kregen we van bestuurslid Wim en moestuinder Ronald een uitgebreide rondleiding over de tuin, die zo’n 6500 vierkantenmeter groot is. De tuin is drie jaar geleden aangelegd op een voormalig sportveld en wordt door vrijwilligers onderhouden. Er is een flinke boomgaard (je kunt nog steeds een eigen boom adopteren!), een prachtige bloementuin, een moestuin en een tuin met kleinfruit zoals bessen en aardbeien, maar ook vijgen en rabarber.

De boomgaard. Helaas veel vraat van halsbandparkieten, daarom zijn sommige bomen afgedekt met vitrage.

20160813_121230_resized

een deel van de bloementuin

 

We hebben een hoop gezien en geleerd en gingen vol inspiratie en met leuke stekjes in de fietstassen weer terug naar Maassluis!

20160813_121119_resized

een deel van de moestuin

20160813_121149_resized

we kregen leuke stekjes mee, o.a. van de rode tuinmelde

 

Ook een bezoekje brengen aan de Dorpstuin? De tuin is vrij toegankelijk en op zaterdagochtend zijn er meestal tuinders aanwezig. Vanaf de pont is het ongeveer 5 minuten fietsen. Zie voor meer informatie: website van Dorpstuin Rozenburg
Na het bezoek aan de tuin, kun je bij theehuis ’t Vliertje bij de kinderboerderij aan de overkant nog neerstrijken op het terras voor een drankje.