Home » Tuinierseizoen geopend met klus op NLdoet

Tuinierseizoen geopend met klus op NLdoet

Op zaterdag 21 maart 2015 heeft Stadstuinen Maassluis het (stads)tuinierseizoen geopend met een klus in het kader van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De klus vond plaats bij Stadstuin de Vliet in de binnenstad van Maassluis. Naast de vier vaste stadstuinders hadden nog eens zes mensen zich aangemeld om te helpen met onze klus in Stadstuin de Vliet. De actie is geweldig verlopen!

P1050095

moestuintje in wording

In de plantenbakken zijn dode planten en uitgebloeide bloemstengels verwijderd en er zijn nieuwe kruiden toegevoegd: bieslook, oregano en salie. Daarnaast is er een nieuw stukje stadstuin bijgekomen. Een voormalig rozenperkje is gronding omgespit en voorzien van een nieuw laagje aarde. Er zijn fruitstruikjes gepland, prei, bosui en kleurige viooltjes. De komende periode wordt het nieuwe tuintje verder ingericht. Ook is het zwerfafval uit de tuin verwijderd en hebben de bankjes een grondige schoonmaakbeurt gehad.

kleur in de tuin

kleur in de tuin

Met dank aan het Oranjefonds voor een bijdrage en andere leuke materialen kon deze klus georganiseerd worden.
Stadstuinen Maassluis bedankt natuurlijk ook alle klussers voor hun enthousiaste hulp en jullie zijn uiteraard van harte welkom om vaker te komen tuinieren!

bankjes staan er weer fris bij

bankjes staan er weer fris bij